Over mij:

Mijn naam is Mandy, geboren in 1986 en ik heb een groot deel van mijn leven in de Achterhoek doorgebracht. Als kind was ik al enorm gefascineerd door de natuur. Zoals mijn moeder pas geleden zei: "Urenlang kon je kijken naar de dieren en de planten om je heen, zonder een woord te zeggen".  

 Ook ben ik van jongs af aan geïnteresseerd geweest in alles wat te maken heeft met het menselijk lichaam. Het fysieke; onze anatomie en fysiologie, en het geestelijke; hoe wij ons verhouden tot onszelf, tot anderen en tot onze omgeving. Vandaar dat ik besloot om de Lerarenopleiding biologie, en later natuurkunde, te gaan doen en heb ik ruim tien jaar met veel plezier in de klas gestaan en help ik nog met enige regelmaat jongeren die in hun examenjaar wat extra ondersteuning in de exacte vakken kunnen gebruiken. Ook val ik in op scholen die tijdelijk zonder een natuurkunde docent of biologie docent zitten. 

 

Mijn interesse in mensen, en dan vooral hoe we met onszelf en met elkaar omgaan, bleef groeien. Ook begon ik verbanden te zien tussen onze opgedane ervaringen en de uitdagingen waar we als mens tegenaan lopen. Via een bekende van mij kwam ik een aantal jaar geleden in contact met het werk van Jan Geurtz en vanaf dat moment is de bal gaan rollen. Ik leerde over ons ego, onze (negatieve) overtuigingen en onze patronen, aangeleerd in onze jeugd, maar  van (grote) invloed in ons volwassen bestaan. Ook zag ik dat mensen met dezelfde overtuigingen en patronen ook regelmatig tegen dezelfde uitdagingen aanlopen, dezelfde klachten ontwikkelen. Om deze kennis verder te ontwikkelen en te verdiepen ben ik in 2017 gestart met de opleiding tot Energetisch Malva therapeut welke ik in de zomer van 2020 heb afgerond.

 

De afgelopen jaren heb ik veel gelezen, retraites bijgewoond, een mindfulness training gedaan, mediteer ik bijna dagelijks en heb ik verschillende workshops en podcasts gevolgd. 

 

De praktijk ruimte


De naam Pavana

De naam Pavana komt uit het Sanskriet en betekent reiniger. Het is een andere naam voor de Hindoeïstische god Vayu, de god van de wind. Met andere woorden, Pavana betekent dus: reinigen met behulp van de wind. 

Veel mensen, waaronder ikzelf, vinden het heerlijk om op een winderige dag lekker uit te waaien aan het strand of in het bos. De wind blaast al onze zorgen weg. Onze aura wordt weer schoon geblazen en we krijgen weer nieuwe energie om de dag tegemoet te treden. Pavana, de reinigende wind, blaast je zorgen weg zodat je weer fris en met nieuwe energie de wereld tegemoet kunt treden.