Zenboksen

Begin 2017 ben ik zelf begonnen met boksen. Ik was in het verleden best verlegen en kon niet goed voor mezelf opkomen en op aanraden van een vriend ben ik toen gestart met bokszak training. Een mooie manier om fysiek conditie en kracht op te bouwen en daarnaast zorgde het ook voor een mentale kracht. Boksen is yang energie, een naar buiten tredende energie. Ik leerde steeds meer om zelf ook meer naar buiten te treden. 

In 2016 heb ik een mindfulness training gedaan en ik vond het na het boksen altijd heel fijn om even in stilte te zitten en even tot mezelf te komen met een mindfulness oefening. Even weer wat yin energie om weer in balans te komen. 

In 2020 ben ik naar Oosterbeek verhuisd en ik zocht een locatie om te boksen. Zo kwam ik bij Zenboksen terecht. Zenboksen doet dat waar ik die jaren ervoor behoefte aan had. Balans brengen in yin en yang energie. De yin energie, in de vorm van yin yoga, na het intensieve yang training, het boksen. Een heerlijke combinatie. 

In 2021 heb ik bij Zenboksen de opleiding gedaan tot Zenboks trainer zodat ik zelf ook les in zenboksen kan geven. Zenboksen kan ingezet worden voor verschillende doeleinden; fysiek fitter worden, leren om voor jezelf op te komen, grenzen opzoeken en verleggen (waar nodig), grenzen leren respecteren (van jezelf of van een ander), je lijf leren kennen, je mind laten verstillen, vrede sluiten met stilte. Je ziet; zenboksen is niet alleen een mooie sport, maar het werkt ook op vele andere punten door, vooral in één op één sessies. In één op één sessies kunnen we gericht werken aan jouw persoonlijke doel. 

Heb je interesse om mee te doen bij een groepsles (in Oosterbeek, Arnhem of Velp) of wil je een één op één sessies, neem dan contact op via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden. 


Vanuit de principes van het zenboksen en boksend opvoeden zijn er trainingen en workshops ontwikkeld voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen om zichzelf krachtiger te voelen op school. Voor meer informatie kijk op: 

www.krachtignaarschool.nl