Malva therapie

In Malva therapie werken we met het energiesysteem van mensen; met de chakra's, de aura en de meridianen. In een goed functionerend systeem werken de chakra's, de aura en de meridianen samen met elkaar en met de organen, weefsels en cellen in ons lichaam. Bij een verstoring in de energie kunnen er blokkades ontstaan die voor klachten zorgen, lichamelijk en/of geestelijk. Door middel van behandelingen op de massagetafel kunnen we ervoor zorgen dat de blokkades weer gaan stromen en door middel van gesprekken, coaching en (thuis)oefeningen kunnen we er samen voor zorgen dat de energie ook blijft stromen en niet opnieuw stagneert. 

 

Als je bij mij voor Malva therapie komt dan ben je meerdere keren zo’n anderhalf uur bij mij. En tussentijds ben je bezig met oefeningen. Hoeveel afspraken je nodig hebt hangt af van je klacht(en) maar ook van jouw energetisch lijf. Elk energetisch lijf reageert anders op verandering. 

 

Voor wie is Malva therapie geschikt

Malva therapie kan voor mensen van alle leeftijden en met alle achtergronden bijdragen aan een prettiger leven. Na het intakegesprek ga ik aan de slag met een behandelplan die ik afstem op jouw wensen en hulpvraag. 

 

Ik kan je onder andere helpen bij de volgende klachten: 

- Aanhoudende klachten als gevolg van Corona / COVID-19

- Huidproblemen zoals jeuk, gordelroos, netelroos, eczeem en acne

- Nek-, schouder- en rugklachten (zoals een hernia)

- Bekken-, been-, en knieklachten 

- Hoofdpijn, migraine

- Spijsverteringsproblemen

- Maag-, darm-, galblaas- en leverproblemen

- Nier- en blaasproblemen 

- Astma, bronchitis, hyperventilatie en andere ademhalingsmoeilijkheden

- Overspannenheid, burn-out en andere stress gerelateerde klachten

- Problemen met betrekking tot intimiteit 

- Emotionele klachten

- Gevoelsproblemen

- Psychische problemen

- Vermoeidheid (ME/CVS) 

- Depressie

- Ondersteuning bij het stoppen met roken

- Ondersteuning bij een dieet, gewichtsverlies 

- Chronische ziekten zoals ziekte van Crohn, ziekte van Parkinson, diabetes, MS, fibromyalgie en reuma

- Staat jouw klacht er niet bij neem dan gerust contact op. 


Werkwijze

Ben je geïnteresseerd in een behandeltraject Malva therapie dan plannen we een intakegesprek in. Tijdens dit intakegesprek bespreken we welke klacht(en) je hebt en welke wensen je hebt. Ook komen er vragen over jouw leven nu en jouw leven als kind aan bod. Na dit gesprek vindt er een kleine behandeling plaats zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten van een Malva behandeling. Als je besluit het traject met mij aan te gaan, maak ik een behandelplan afgestemd op jou, die ik met je bespreek, en gaan we een behandelovereenkomst aan. 

 

Elke Malva afspraak daarna start met een gesprek. Hierin bespreken we hoe de tijd tussen de behandelingen is geweest en wat er is opgevallen of is veranderd. Daarna vinden er behandelingen op de stoel en/of op de massagetafel plaats. Soms in ondergoed, soms gekleed afhankelijk van de behandelingen die ik heb gepland. Na deze behandelingen praten we nog even na en maken we een vervolgafspraak. Soms krijg je ook een oefening mee die je thuis kunt doen tussen de behandelingen door. 


Een afspraak voor een Malva behandeling varieert in tijdsduur. De ene keer ben je ruim 90 minuten bij mij, de andere keer duurt de afspraak korter. Over het algemeen duurt een afspraak tussen de 75 minuten en de 100 minuten. Het is verstandig de eerste uren na een Malva behandeling je agenda niet te vol te plannen en geen alcohol te drinken.

 

Als je er moeite mee hebt om op de blote huid aangeraakt te worden dan kun je ook (dunne) kleding aanhouden. Als je dit wenst te doen, geef dit dan even aan bij het maken van een afspraak. 


Binnen Malva therapie vinden er ook massages plaatst. Deze massages kunnen ook ter ontspanning, buiten de Malva therapie om, gedaan worden. Voor meer informatie over massages klik hier.

 

 

Malva therapie is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.  

Voor meer informatie over Malva therapie kun je kijken op de site van de Beroepsvereniging voor Malva therapeuten: www.bvmt.nl 

Heb je een klacht over mij? Dan stel ik het op prijs als je dit eerst met mij bespreekt. Komen we er samen niet uit dan kun je bij de beroepsvereniging BVMT terecht om je klacht te melden.