Cupping

Cupping is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een cup die vacuüm wordt gezogen op je huid. Dit vacuüm trekken zorgt voor een doorstroming van bloed én van Qi, levensenergie. 
Cuppen kan worden ingezet als er stress of spanning is ontstaan in een bepaald gebied in het lijf. Deze opgebouwde stress en spanning veroorzaakt regelmatig pijn bij mensen of zorgt voor minder ruimte in de beweging.
Door het cuppen wordt de huid vacuüm gezogen en bloed wordt richting de huid getrokken. Hierdoor kunnen afvalstoffen afgevoerd worden waardoor de pijn minder wordt of verdwijnt en er ruimte ontstaat. De huid wordt rood (en later blauw of paars) op de plekken waar veel afvalstoffen aanwezig zijn.
Met één behandeling kun je al veel resultaat bereiken, maar soms zijn er meerdere behandelingen nodig om de tijd van klachtenvrij zijn verder te vergroten. In dat geval raad ik een traject aan, met coaching. Zo kunnen we ook onderzoeken hoe je ervoor kunt zorgen dat er minder spanning en stress wordt opgeslagen in je lijf. 

Cupping kan o.a. ingezet worden bij: 
- Nek en schouderklachten
- Rugklachten 
- Koude benen, voeten en handen
- Rusteloze benen 
- Darmproblemen 
- Hoofdpijn en migraine 
- Huidproblemen 
- Cellulitis 
- Ondersteuning bij gewichtsverlies 

Het is belangrijk de dag voor, de dag van en de dag na de behandeling gezond te eten en goed te drinken.

Een cupping behandeling duurt tussen ongeveer 50 minuten


Bij een combi-behandeling wordt de energetische massage gecombineerd met het cuppen. Zo heb je zowel het zachte van de massage als het stevige van het cuppen. Een combi-behandeling massage en cupping duurt ongeveer 80 minuten. 


Foto 1: cliënt heeft terugkerende pijn in de rug ter hoogte van de schouderbladen. Na het cuppen was het een paar dagen gevoelig en beurs, maar voelt de rug ook soepeler. 

Foto 2: cliënt heeft last van de spijsvertering en rode, jeukende huid. Bij het cuppen van de buik worden de darmen gestimuleerd en kunnen er emoties loskomen.

Foto 3: cliënt heeft last van de schouders er ervaart beperkingen bij het draaien van de nek. Na één behandeling kon de nek weer verder gedraaid worden zonder pijn.